Het belang van vacuüm piping in cryogenics

Vacuüm geïsoleerde leidingen of kortweg vacuümisolatie of vacuüm piping vormen de basis van bijna alle cryogene infrastructuren. Deze dubbelwandige leidingen zorgen ervoor dat koude vloeibare gassen zoals stikstof, zuurstof, argon, ... veilig kunnen worden getransporteerd zonder dat deze sterk opwarmen (verdampen), hun vloeibare vorm verliezen en daardoor verminderen in kwaliteit.

Deze innovatieve techniek biedt de beste isolatie voor cryogene transferleidingen en toepassingen. Vacuüm piping leidingen maken bijvoorbeeld de verbinding tussen een tank en een applicatie of een vervoermiddel en bestaan uit verschillende diameters afhankelijk van het te transporteren debiet.

De leiding bestaat veelal uit delen die op voorhand gemaakt worden volgens tekening en veelal custom made zijn. Om het optimale te garanderen zijn vacuüm piping leidingen met uiterste zorg gemaakt. Ze zijn voorzien van mylarfolie die warmte inlek voorkomt. Alsook van compensatoren die de krimp qua temperatuurverschil opvangen tussen de buiten- en binnenbuis. Tussen de twee wanden wordt met een vacuümpomp alle lucht weggezogen, waardoor een dunne vacuüm omgeving wordt gecreëerd. Hierdoor ontstaat een drukverschil tussen deze omgeving en de buitenlucht, en blijft omringende warmte buiten.

Vergeleken met andere soorten cryogene isolatie neemt een vacuümisolatie relatief weinig ruimte in beslag. De diameter van vacuüm piping kan klein worden gehouden, en ook toepassingen hebben relatief weinig ruimte nodig. Dit maakt vacuüm piping ideaal voor gebruik in kleine(re) ruimtes.


Vacuüm piping als een veilige en betrouwbare oplossing

Het pleidooi voor vacuüm piping is duidelijk. Deze technologie heeft een kleine voetafdruk en is ontworpen als een veilige en betrouwbare oplossing. Vacuümisolatie is de meest ideale vorm van isolatie voor cryogene infrastructuren. Vacuümisolatie maakt ook elke cryogene infrastructuur beter. Wil je weten waarom en ben je benieuwd naar de voordelen van vacuümtechniek? Neem dan contact op met Cryo Dam bv!

Het brede assortiment cryogene vriezers met vacuüm piping heeft bij Cryodam voor elke toepassing een geschikte oplossing. We streven naar het brengen van topkwaliteit voor uw product of dienst. Producenten met hoge kwaliteitseisen vinden in ons hun partner. Aarzel niet om contact op te nemen en misschien kunnen wij voor u een vrijblijvende offerte opmaken om uw project waar te maken.  • vacuüm piping
  • vacuüm piping
  • vacuüm piping