Wat zijn cryogene gassen

Gassen kunnen voorkomen in 3 vormen: in een vaste vorm (=droogijs), in gasvorm en in een vloeibare vorm. Door de druk te verhogen of door gassen zeer sterk af te koelen worden ze vloeibaar. In het laatste geval hebben we het over cryogene gassen.

De zeer lage temperaturen van cryogene gassen (wanneer het vriesproces tot -150°C of kouder gaat) geven een aantal extra eigenschappen aan deze gassen, waardoor ze gebruikt worden voor industriële toepassingen. Een niet onbelangrijk voordeel van cryogene gassen is dat het heel doeltreffend is om grote hoeveelheden gas op te slaan bij relatief lage druk.

Door de extreem lage temperaturen en de hoge overgangssnelheid van de vloeibare naar de gasvormige toestand, zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen, veilige werkwijzen, gasdetectie en alarmeringsapparatuur nodig. Alle machine operatoren moeten een uitstekende kennis hebben van de apparatuur die benodigd is voor het werken in deze omgeving. Voorbeelden van cryogene gassen zijn Argon, Helium, stikstof, zuurstof en waterstof. Toepassingen van cryogenics zijn zeer gevarieerd van food tot non-food: voedingsindustrie, recyclage, metaalindustrie, pharma en cryobiologie, chemische en andere industrieën.


Onze ervaring met cryogene gassen

Uw veiligheid heeft de hoogste prioriteit voor ons! Cryodam bv is de expert in de mogelijkheden van cryogene gassen en bewust van de vele gevaren die ermee gepaard gaan. Met klanten over gans Europa hebben we een grote know-how en expertise opgebouwd doorheen de jaren.

Het brede assortiment cryogene vriezers bij Cryodam heeft voor elke toepassing een geschikte oplossing. Van industriële cryogene spiraalvriezers en tunnelvriezers tot kleinere box vriezers. U vraagt, wij kijken voor een oplossing.

Cryodam heeft een grote expertise opgebouwd in Cryogenics en cryogene gassen. We streven naar het brengen van topkwaliteit. Neem vrijblijvend contact met ons op.  • cryogene gassen
  • cryogene gassen